Nyheter från DF

Under våren fortsätter SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland och Västra Götalands Idrottsförbund tillsammans med Göteborgs universitet och Katrinelunds Elitidrottsgymnasium att erbjuda kostnadsfria seminarier om prestationsinriktad idrott.

Idrotten behöver påskynda arbetet med jämställdhet. Det blev ännu tydligare tack vare uppropet #timeout. Västra Götalands Idrottsförbund kan ge stöd till föreningar och förbund som vill utvecklas på området.

För att stärka svensk idrotts internationella konkurrenskraft görs en utökad satsning med ytterligare Riksidrottsuniversitet och Elitidrottsvänliga lärosäten. Göteborgs Universitet ihop med Chalmers samt nytillskottet Högskolan Väst tillhör vinnarna.

Den 28 och 29 december anordnas X-mas Games i Sjumilahallen, Biskopsgården. Det är premiär för eventet som tidigare gjort succé i Angered. Här tar vi ett snack med ledaren Ramza Josoph som är extremt taggad.

Idag har DN-sporten publicerat ett namnupprop där kvinnor skrivit under för att visa sitt stöd för idrottens #metoo, #timeout, och där kvinnor också delar egna berättelser om trakasserier, övergrepp inom idrotten.

Under två dagar i vecka 44 genomförde SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland utbildning för idrottsledare som är mellan 13-15 år i Göteborg och Vänersborg samtidigt.

Kommunerna är på många sätt den viktigaste medspelaren för föreningsidrotten. I onsdags möttes representanter från båda sidor för att prata idrottens framtid i Fyrbodalsområdet.

Vår toppreporter Izabella 11 år ställde frågor till Max Friberg i Frölunda Indians om hur han och Frölunda ser på barn- och ungdomsidrotten.

Den 25 oktober genomförde SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Härryda Kommun och Mölndals Stad en inspirationsföreläsning med temat Livslångt intresse för idrott.

I samband med landskampen Sverige-Ungern hölls seminariet ”Tänk om!” på Borås Arena. Där diskuterades damfotbollens marknadsvärde och hur samhällets parter kan samverka för att skapa bättre förutsättningar – och utnyttja alla möjligheter.

Idrottsföreningarna i distriktet har gjort många insatser för att integrera och skapa aktiviteter för nyanlända. Det visar vår sammanställning av integrationsprojekt under 2016.

Jag är en idrottstokig civilekonom som efter en vända på PwC som revisorsassistent kommit tillbaka till Svensk Idrott.

- Min son är ju jag. Han ska få allt jag inte fick och lyckas. Ca 200 elever från Sven Eriksonsgymnasiet i Borås fick i veckan ta del av teaterföreställningen Upp, upp, vi lyfter.

Dagen innan nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) demonstrerade i Göteborg deltog VG-idrotten i den fredliga manifestationen för öppenhet och demokrati på Gustav Adolfs torg.

12 elitidrottare från eller studerande i vårt distrikt har tilldelats Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2017-2018.

Välkommen till

Morlanda GoIF

~LAGET MED ANDA~

Glimmaråsen

MEDLEMSAVGIFT 2017

Familj: 900 kr
(skrivna på samma adress)

Aktiv medlem: 500 kr

Stödmedlem: 200 kr

Bankgiro: 146-3512

Swish: 123-288 65 70

Ange namn och personnummer i meddelandefältet.

Medlemsavgiften ska
vara betald för att få representera föreningen och delta i seriespel.
Alla betalande spelare
är försäkrade och licensierade genom klubben.

/Morlanda GoIF

Till minne av