Nyheter från DF - Morlanda GoIF - Fotboll - IdrottOnline Klubb

Nyheter från DF

Vill du bli vår kollega? Vi söker nu en idrottskonsulent med placering i Sjuhärad/Borås samt en redovisningsekonom med placering i Göteborg.

3 snabba frågor...

(2018-08-10 11:59)
… till Hanna Johansson, projektledare inom Street Games Göteborg som är VG-idrottens riktade satsning till socioekonomiskt utsatta områden, för inkludering och mer jämlik hälsa.

Rörelsesatsning i skola

(2018-07-04 11:07)
Under 2018 fick sex utvalda kommuner i Fyrbodal och Skaraborg möjligheten att delta i rörelsesatsningen som startar under hösten för att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten genom mer rörelse i skolan.

I ett soldränkt Vara gick 28 ungdomar under förra veckan en ledarskapsutbildning. Syftet med veckan var att stärka föreningslivet i Essunga, Grästorp och Vara.

Fysträningskonferens

(2018-07-03 10:48)
Den 12-13 oktober kommer Västra Götalands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland tillsammans med IFK-kliniken Rehab, Tanner Speed Academy och Göteborgs universitet att anordna en Fysträningskonferens med inriktning mot bollsporter.

Nu är eventsommaren snart här och Street Games kör igång i flera stadsdelar i Göteborg. Under slutet av juli och hela augusti har vi Street Games på tre platser samtidigt – Hisingen, Frölunda och Angered.

Har ni en projektidé som bidrar till en socialt hållbar utveckling på din ort, en ny affärsidé för er förening eller utveckling av tjänster som bidrar till ökad sysselsättning?

I höst kör vi den nya tränarutbildningen som kommer att ersätta Plattformen. Den heter Grundutbildning för tränare och bygger på aktuell forskning.

13 förväntansfulla, ivriga och nyfikna deltagare från Street Games Göteborg, Sports For You och VG-Idrotten åkte nyligen till Birmingham med omgivningar för att inspireras och lära sig mer om StreetGames olika projekt kring rekrytering av tjejer till

Under våren har fem föreningar fått möjlighet att delta i ett projekt tillsammans med Johan Fallby. Johan har en lång bakgrund inom idrotten, dels som elitidrottare men främst som idrottspsykologisk rådgivare och forskare på Halmstad universitet.

Integrationssammandrag 6/6

(2018-06-01 10:28)
Inom ramen för det ordinarie seriespelet för spelare 10-12 år gamla arrangerar Göteborgs Fotbollförbund tillsammans med antal fotbollsföreningar och Föreningslyftet ett Integrationssammandrag under nationaldagen.

VG-Idrott hade i slutet av april fint besök då vi gästades av Dr Dean Kriellaars från Kanada. Han föreläste för ca 80 personer om Physical Literacy eller rörelseförståelse som vi kallar det på svenska.

Varje vecka kan vi läsa om idrottare åker dit till följd av medveten eller omedveten dopning, men framförallt är dopning ett samhällsproblem.

Ett strålande vårväder sken över barn, föräldrar, idrottsföreningarnas ledare och arrangörerna under tredagars Olympic Day framför stora scenen på Liseberg.

Välkommen till

Morlanda GoIF

~LAGET MED ANDA~

Glimmaråsen

MEDLEMSAVGIFT 2017

Familj: 900 kr
(skrivna på samma adress)

Aktiv medlem: 500 kr

Stödmedlem: 200 kr

Bankgiro: 146-3512

Swish: 123-288 65 70

Ange namn och personnummer i meddelandefältet.

Medlemsavgiften ska
vara betald för att få representera föreningen och delta i seriespel.
Alla betalande spelare
är försäkrade och licensierade genom klubben.

/Morlanda GoIF

Till minne av